Dejlig rotur til "Motorbådsklubben".

"Udsigten" nydes i fulde drag

Den medbragte mad nydes med velbehag

Den ene Bjarne har fortalt en vittighed, den anden Bjarne, Thorsen er ved at dø af grin

Den ene Bjarne har fortalt en vittighed, den anden Bjarne, Thorsen er ved at dø af grin

På rotur med Jytte Holm

Jytte nød sit job som styrmand i fulde drag

Jytte nød sit job som styrmand i fulde drag

Opdateret 20. juli 2017

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 19. juli var på mange måder en særlig dag. Vejret var pragtfuldt, næsten ingen vind, og hele 28 roere var mødt op for at få en rotur til ”Motorbådsklubben” en tur som var den første for vores 4 nye ”kaniner” der alle var mødt frem med et stort smil på læben.

Rochefen forklarede, at en 4ér med styrmand allerede var roet ud, da de skulle gennemføre en 20 km. tur som udholdenhedsprøven til Idrætsmærket.
De ville støde til os i ”Motorbådsklubben” når de var færdige med deres prøve.

Rochefen fordelte resten af de fremmødte i 4x4ér og en 2ér og jeg blev anbragt i en 4ér med Jytte Holm, hendes første tur i år, og hun skulle fungere som styrmand, og lad det være sagt med det samme.
Det blev en herlig tur.  

Ud over Jytte var Kurt Nielsen, Lisa Larsen, Elsebeth Wehage og jeg selv med i båden, og jeg fik det ærefulde hverv at være ”stroke” på den 15 km. lange tur.

Vi fik båden i vandet som de første, og da vi fik båden vendt og gjorde klar til udsejling strålede Jytte over hele hovedet.

Det er første gang jeg har givet de rigtige kommandoer, så vi fik vendt båden rigtigt, skrålede Jytte. Det var da betryggende at vide.

Nå afsted gik det mod ”Vindmøllerne” ude på havet, der i dagens anledning viste sig fra sin bedste side. Vi var næsten nået til indsejlingen til Lagunen før vi kunne ane de næste både, så vi var i god tid, og Jytte synes vi skulle have en lille tur til Sverige, ja det føltes næsten som vi var på vej, men så begyndte de andre både at hale ind på os, og vil lod de 2 første komme først i Motorbådshavnen, inden en koncentreret Jytte fik os roet til bolværket, hvor vi fortøjede sammen med de andre både.

Synd at vi ikke fik optaget en video af mandskabet, når de på utrolig forskellig vis skulle forlade båden og kravle op på bolværket.

Nå alle kom godt i land, og de medbragte madpakker blev nydt med stor fornøjelse medens snakken som sædvanlig gik, og de 4 ”kaniner” så ud som om de nød selskabet.

Hjemturen bestemte alle, at den skulle gå gennem ”hullet” og endnu en ny oplevelse for ”kaninerne”

Der var som sædvanlig lidt lavvande på vej mod ”Hullet” men alle kom godt der henad, og Jytte forklarede, at nu skulle vi have årene langs, ligesom vi plejer.
Alle kom godt igennem og nu gik turen hjemad gennem Lagunen.

Vi kom igennem den første bro uden problemer, men da vi nærmede os den næste bro fik vi kommandoen fra Jytte, at vi skulle have årene langs?

Hvorfor det, vi plejer da bare at skulle se til årene når vi skulle igenmem. Bare gør som I får besked på, var ordren fra Jytte, og alle kiggede brød betynget ned i bunden af båden, klar til at adlyde.

Kort efter forstod vi hvorfor, for Jytte havde valgt at ro igennem et af de mindre gennemsejlinger, så gav årene langs lige pludselig god mening.

Igen strålede Jytte og forklarede, at man jo godt kunne komme med andre kommandoer end dem der plejer at blive givet, og vi skulle jo lære forskellige kommandoer.
Hun havde flere i ærmet.

Pludselig spurgte Elsebeth Grethe om, hvad er klokken? Jytte kiggede sig tilbage for at se, om der var en båd bag efter os med én der hed Grethe, men naturligvis var det Jytte Elsebeth mente, men det medførte naturligvis store grin i båden.
Det er heller ikke nemt at huske alle navne efter så kort tid i klubben.

Vi nærmede os sidste gennemsejling inden vi skulle ud fra Lagunen, og igen kom kommandoen, årene langs?

Hvorfor nu det, her plejer vi da bare at ro igennem med årene tværs, men Jytte fastholdt, og vi fik nu besked på at tage 10 hurtige inden vi skulle igennem, og lige før vi nåede gennemsejlingen kom kommandoen: Årene ind???

Stor forvirring. Nogen tog åren tværs, nogen kvarte årer og nogen åren langs. Stor grin i båden, og selv Jytte måtte overgive og være glad for, at vi kom godt igennem og kunne begive os på vej hjem.

Hjemturen forløb helt efter planen, men her var der heller ikke så mange kommandoer at vælge imellem.

Vi kom godt til kaj, og Jytte forlod båden med forlæns rullefald, igen skulle jeg have været hurtig med videoen.
Men alle havde en god tur, fik sig et billigt grin og kunne tage hjem efter endnu en god dag i roklubben.

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden