Igen en fantastisk julefrokost hos ældreroerne

Opdateret 14. december 2019

 Der hygges
Der hygges
Vi syger
Vi syger
Rochefen morer sig
Rochefen morer sig
Der synges. Preben har sprunget en fjeder
Der synges. Preben har sprunget en fjeder
Bjarne har fortalt Lisa en vittighed. Gab
Bjarne har fortalt Lisa en vittighed. Gab
Hygge
Hygge
Kunne kaldet for 2 gamle nisser. Klubbens ældste.
Kunne kaldet for 2 gamle nisser. Klubbens ældste.
Vores John Bercow med nisse Ruth
Vores John Bercow med nisse Ruth
Benny Nielsen havde igen lavet en festlig julesang

Benny Nielsen havde igen lavet en festlig julesang

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

Onsdag den 11. december 2019 var der kaldt til julefrokost hos ældreroerne, en frokost som hele 52 medlemmer ønskede at deltage i
Toastmaster Bent Jensen havde forberedt frokosten rigtig godt, idet et hav af ”frivillige” piger havde indvilliget i at indkøbe og lave maden, dække de flotte borde, lave servietter og bordkort, så alle var spændte på, hvad vi skulle have at spise og hvad underholdningen skulle gå ud på denne dag.

Pigerne og drengene trak hver et bordkort, og så skulle man finde sine pladser. Panik, 52 mennesker fór rundt for at finde sin plads, men næsten alle fandt sin plads, dog undtagen en enkelt, som fik byttet lidt rundt på sit kort og der hvor han fik sig sat. Ingen nævnt.

Medens pigerne og drengene tumlede rundt blandt bordene, spillede Finn Andersen julemelodier på sit orgel for at berolige de ophidsede gemytter.

Endelig havde alle fundet deres pladser og sildebordet var parat til at blive besøgt, men så udbrød der panik?
Formand Elsebeth havde glemt alle snapsene derhjemme, og fiskefileterne var endnu ikke ankommet. Bent forsøgte at berolige forsamlingen, men det var svært, for nu var man blevet sulten, men Bent lovede, at snaps og fileter ville ankomme inden for en times tid.
Heldigvis for Bent gik der ikke så lang tid. Først kom Anni glædestrålende med fiskefileterne, og kort efter ankom Elsebeth med et passende antal flasker snaps, og så kunne spisningen begynde.

Uvist af hvilken grund var stemningen allerede høj, vi havde jo slet ikke fået snaps endnu, og da Bent ville forklare i hvilken rækkefølge man skulle gå til sildebordet, havde han vanskelig ved at råbe medlemmerne op. Det engelske Underhuset speaker, John Bercow har ikke levet forgæves, for nu har ældreroerne fået deres egen speaker.
Sven Andersen kunne råbe ”order” så højt, at det lykkedes for Bent at forklare, i hvilken rækkefølge man skulle gå til fiskebordet på.
Igen total kaos. Flere kunne åbenbart ikke huske hvor de sad, og nogle sprang over, men til sidst lykkedes det for alle at få sin del af sildebordet.

Efter silden skulle der vanen tro synges, og igen havde Benny Nielsen lavet en sang til lejligheden, og igen havde han ramt helt plet, hvilket de højtsyngende medlemmer var enige i.

Så kom de mange veltilberedte retter på bordet, og stemningen steg og steg efterhånden som indholdet i snapseflaskerne blev mindre og mindre.
Fantastiske retter vi blev præsenteret for, og godt vi har så mange piger i klubben, som er så dygtige til at lave mad.

Efter spisning og afrydning kom kaffen og risalamanden på bordet, og nu bad vores John Bercow højtrystet om ordet således, at Bent Jensen kunne forklare om julefrokostnyheden, ”pakkeleg”
Reglerne var ret enkle, men men. Det tog Bent omkring ½ time at forklare reglerne inden alle havde forstået dem, og så kunne legen begynde.
Kaos, kaos og råben og skubben efterhånden som muligheden for at ”stjæle” pakker fra de forskellige borde var muligt, men da slutfløjtet var lydt, var pakkerne fordelt, og de 10 kr. værdipakker kunne pakkes op.
Der var udvist stor kreativitet med mange forskellige ting, men næsten alle så ud til at være glade for deres gave.

Efter at Finn havde spillet flere julemelodier og vi havde sunget flere sange får en sådan pragtfuld julefrokost jo en ende, og nu manglede kun oprydningen.
Bent havde tidligere meddelt, at de mænd der stadig kunne stå op, skulle stå for oprydning og opvask, og pludselig var der flere, der var faldet om på gulvet, men alt blev fint ryddet op, bordene stille på plads og rengjort, og køkkenet afleveret i den stand det skal.
Tak for en festlig eftermiddag/aften og stor tak til Bent Jensen og hans hjælpere. I gjorde det rigtig godt.

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden