Kaproning 2018

De glade vindere i Drogden

De glade vindere i Drogden

Opdateret 20. juni 2018

Vinderne og arrangørerne skåler på et flot gennemført arrangement

Vinderne og arrangørerne skåler på et flot gennemført arrangement

Tekst og foto: Mogens Voigts

Nedennævnte artikel er som jeg har oplevet dagen. Det er ikke sikkert, at alle har oplevet det samme, men man ser jo på tingene med forskellige øjne.🙂😀😋😎🙂🤪

Onsdag den 20. juni gik startskuddet til årets kaproning hos Øresunds Ældreroere.

Der var tilmelding til 4x4ér, men da dagen oprandt, manglede der 3 af de tilmeldte, og allerede her opstod der lidt forvirring, det blev dog løst af nogle frivillige.

Klublokalet sydede af forventning da kaproerne var mødt op sammen med de mange andre roere, der havde valgt ikke at deltage i dagens kaproning, men blot ville have en rotur, heriblandt mange af vores nye kaniner.

Som sædvanlig var det Ebbe Møller der skulle stå for afviklingen, og han havde udtænkt et snedigt udtrækningssystem, som han var den eneste der forstod.
4 piger blev kaldt frem, fik tildelt hver en farvet trøje, og så skulle de udtrække deltagerne til de forskellige hold.
Da der ved tilmeldingen manglede 3 af de forhåndstilmeldte opstod der lidt forvirring, men holdene blev da udtrukket, bådene blev fordelt, og så var der klar til afgang til startstedet.

1. heat blev i båd KongedybetII med Ulla Lundsteen som styrmand og besætning, Peter Nørup, Kurt Nielsen, Hanne Kierkegaard og Pelle Jandrup, der skulle ro mod Flinterenden med Freddy Bregendahl som styrmand og besætning, Lena Juhl, Anette Jensen, Alex Vestergaard og Bjarne Thorsen.

2. heat blev i båd Hollænderdybet med Bent Jensen som styrmand og besætning, Mogens Voigts, Bjarne Knudsen, Preben Henningsen og Lis Højsten, der skulle ro mod Drogden med Vilhelm Jensen som styrmand, der påtog sig opgaven da der som nævnt manglede 3 tilmeldte, og besætning, Finn Andersen, Allan Elgaard, Benny Nielsen og Linda Gjøe.

På startstedet stod arrangøren Ebbe Møller, der havde fået assistance med at holde fløjten af Hans Frederiksen og sammen skulle de sende 1. heat afsted.
Ved målstregen stod Christian Søe med balloner og fløjte, så alt burde være klart.
Ved målstregen var der sort af tilskuere fra klubben, der heppede på holdene alt de havde lært.

Inden starterne kunne man se, at de forskellige både øvede start med mange korte åretag for så rigtig at få fart i båden, og spændingen steg efterhånden som 1 heat skulle afvikles.

Starten gik, og afsted gik det mod målstregen, der var 750 meter væk. Der var tæt kamp hele vejen, men KongedybetII løb af med sejren i 1. heat og var klar til finalen.

2. heat begyndte at gøre sig klar til start. Hollænderdybet skulle starte nærmest stranden, hvor der var meget lavvande, men man havde øvet start så man var meget fortrøstningsfuld ved at skulle møde Drogden, der burde være til at slå.
Hollænderdybet ventede på, at Drogden skulle komme i position til at starte, men pludselig lød kommandoen start, og afsted gik Drogden, selvom Hollænderdybet slet ikke var klar til at starte.
Det viste sig senere, at styrmanden i Drogden havde aftalt med starterne, at de skulle starte heatet når besætningen i Hollænderdybet ikke var klar, og Drogden fik derfor en drømmestart.
Selv om besætningen i Hollænderdybet sled og slæbte lykkedes det ikke at indhente Drogden, men på målstregen var der kun et åreblads længde fra de havde passeret Drogden.
Man syntes også i Hollænderdybet, at måldommeren fløjtede før Drogden havde passeret målstregen, men om styrmanden i Drogden også havde haft en aftale her, vides i skrivende stund ikke.

Taberheatet skulle nu afvikles mellem Flinterenden og Hollænderdybet. Besætningen i Hollænderdybet havde set hvad 3. præmien var, så den satsede man på at vinde, og der var da også 5 bådlængder ned til Flinterenden ved målstregen.

Vinderheatet skulle således afvikles mellem Drogden og KongedybetII og nu var det spændende at se, om de tidligere aftaler Drogden havde indgået, også var gældende i finaleheatet.
Det viste sig, at det gjorde de, og Drogden tog også sejren her, og kunne kalde sig mestre 2018 hos Øresunds Ældreroere.

Stor tak til arrangørerne og særlig tak til Ebbe, der gider påtage sig den umage opgave at holde styr på alle de gamle, der alle har hver deres mening om afviklingen.

Og stor tak til Lena for de dejlige lagkager vi fik til kaffen. De blev spist med velbehag, ja, flere fik flere stykker. Ingen nævnt ingen glemt.

Se øvrige bådhold herunder:

Nr. 2 Kurt Nielsen mangler

Nr. 2 Kurt Nielsen mangler

Nr. 3. Foto: Allan Elgaard

Nr. 3. Foto: Allan Elgaard

Nr. 4. Lena Juhl mangler

Nr. 4. Lena Juhl mangler

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden