Tekst og foto: Preben Larsen

Så blev det d 19. juli, hvor turen gik til Skovshoved Roklub.


En stor havn, med mange flotte både, men også en havn hvor der var "nogen" der havde lidt problemer med først at finde ud af havnen og senere ind igen :-)


Men det blev en dejlig tur nordpå, forbi Klampenborg, Bellevue, Taarbæk og Dyrehaven, for til sidst at vende om ved  Strandmøllekroen, dog uden et besøg.


Vi nød alle synet af de store og smukke villaer, der ligger langs med Strandvejen. Godt man ikke er gartner der.


Efter roturen var der smørrebrød, øl, vand, kaffe og hjemmebag fra Anne Mette, tak for det.

Elin viser Freddy hvor flaget skal sidde

Kan det nu passe? (tænker Freddy)

Så er der "ro" igen, tænker pigerne

Anette går lige en runde

Stor aktivitet før afgang, Benny tjekker.

Dream Team

Herlig rodag ud for Skovshoved Havn onsdag den 19. juli.


Tekst og foto: Carlo Boldreel

 

Vi mødte glade og forventningsfulde op på Kastrup Havn, og lignede en flok skolebørn som skulle på lejrskole. Vi måtte lige vente et øjeblik på Preben Larsen, han var blevet lidt forsinket.
Da han ankom, døbte vi ham Skåne Preben, så kan man tænke lidt over det!

 

Vi blev fordelt i bilerne efter hvilke besætninger rochefen Kurt havde sat, næsten!

Bent Elkjær syntes måske at Pelle Janderups ældre Peugeot ikke var attraktiv nok, for han satte sig ind i Peter Nørups avancerede EL-drevne Audi og vinkede sådan lidt royalt til Pelle, Lis, forkvinde Elsebeth og jeg.

 

Vi i Peugeoten blev enige om, at fra nu af ville vi kalde ham “Audi Bent”!

Og således cruisede vi gennem København ud ad Strandvejen til Skovshoved havn hvor vi alle 28 blev modtaget af en repræsentant fra Skovshoved roklub, fik tildelt både og en nøgle, så vi kunne slukke og lukke efter endt rodag og smide nøglen i postkassen!

 

Rochef Kurt satte gang i tilrigning af bådene, 4 firere med styrmand og 1 toer med styrmand, i alt 23 roere. Desuden var 5 af vore medlemmer mødt op for at deltage i den sociale del af eventet.

De 5 tog tjansen med at brygge kaffe, dække et smukt bord op, fordele smørrebrød som Bente og Freddy Bregendahl havde kontraheret med en leverandør om, samt masser af lækre flæskesvær. Kurt Nielsen havde sørget for øl og vand til at skylle de salte svær ned med.

 

Vi hjalp hinanden med at søsætte bådene og få besætningerne ombord.

Skovshoved Havn er åbenbart umanerlig stor, så da 4 både havde fundet udsejlingen, kunne vi ikke forstå hvor båden med styrmand Kurt Hiervagen var blevet af.
Han proklamerede senere, at de havde været på sightseeing i samtlige havnebassiner og efter et kig på en oversigtstavle og guidning fra en lokal skovser, arriverede de ud i rum sø med Dannebrog vajende fra hækken.
Flot skuldret kaptajn Hieravagen og velkommen til en skøn rotur mod Tårbæk, Springforbi Strandpark og undervejs hilse på grønlandsfareren Knud Rasmussen.

 

Vores båd med Pelle Jandrup som styrmand og Audi Bent som stroke, valgte en kurs sydpå i det smukke danske sommervejr med let vind i håret fra V, smukt lys og fladt vand.
Vi roede forbi Charlottenlund Søbad, Charlottenlund Fort og Strandlund nudist beach. Hvilken skønhed! På vej tilbage gennem dækmolen kaldt “Bananen”, blev vi enige om at fortsætte lidt endnu og hilse på ham grønlandsfareren Knud Rasmussen.

Et stykke fra ham proklamerede Dame Lis Højsteen og Dame Elsebeth Wehage, at deres endeballer simpelthen var tyndslidte og ømme. Pelle donerede omgående sine tennissokker og Bent en bluse.
Som etter sad jeg som tilskuer til et drama hvor sokker og bluse skulle placeres korrekt uden at kæntre.
Ved fælles hjælp blev hjælpemidlerne placeret. Nu tog dramaet en ny drejning. Sokkerne kom i klemme mellem hjulene og glideskinnen, hvorefter begge Dames nægtede at ro videre.

Pelle fik skylden for at de var slidt op selv om han havde ofret sine sokker, og proklamerede at det var uretfærdigt. Han mente derimod at det var min skyld, for jeg havde bare siddet som etter hele vejen og feset den af.

For at komme ind i varmen igen, beordrede Pellestyrmand, at pigerne skulle stoppe med at ro, og at Bent stroke og Carlo 1´ter skulle ro damerne og ham hjem helt alene.
Styrmand Freddy Bregendahl og hans besætning lå lige i nærheden og ville komme os til hjælp fordi vi lignede nogle som var kommet i havsnød!

Hjem kom vi alle, og efter afrigning gik vi til de veldækkede borde og nød frokosten, men mest af alt, hinanden og en fin veltilrettelagt rodag i og uden for Skovshoved.