Kaproning 2017

Vinderne af kaproningen 2017. Fra venstre, Peter Nørup, Ole Olesen, Lena Juhl, Bjarne Knudsen og Finn Hansen

Vinderne af kaproningen 2017. Fra venstre, Peter Nørup, Ole Olesen, Lena Juhl, Bjarne Knudsen og Finn Hansen

Freddy Bregendahl havde endnu ikke helt fået vejret efter kaproningen. Anni ser smilende til.

Freddy Bregendahl havde endnu ikke helt fået vejret efter kaproningen. Anni ser smilende til.

Præmiebordet

Præmiebordet

Opdateret 21. juni 2017

Tæt kamp om 1. pladsen i kaproningen

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 21. juni oprandt den store kapronings dag. 15 medlemmer var tilmeldt, og det passede lige med, at de blev placeret i 3 x 4ér med styrmand.

Deltagerne var tilsagt til fremmøde senest kl. 09.30 og alle på nær én, han bliver vist brugt i tåget vejr, mødte lidt senere, men så var alle klar.

Ebbe stod igen som kaproningschef og forklarede deltagerne reglerne. Han talte så lavt, at vi næsten ikke kunne høre, hvad han sagde, men alle forstod vist reglerne, og så gik vi i gang med lodtrækningen.

3 friske piger var tilmeldt, og de blev meget fornuftigt fordelt i de 3 både således, at vi mænd alle havde en pige at kigge på.

Alle 3 både skulle starte på én gang i konkurrencen og pigerne fik på skift lov til at trække startrækkefølgen og i næste omgang fordelingen i bådene.

Alt foregik i god ro og orden, og deltagerne blev fordelt i bådene, og så gik det ellers mod startstedet, hvor formand, Vilhelm skulle skyde løbet i gang.

Som start på bane 1, banen nærmest kysten, startede ”Drogden” med Finn Hansen som styrmand og Ole Olesen, Peter Nørup, Bjarne Knudsen og Lena Juhl som roere. På papiret et stærkt hold, og de havde forstærket båden med de store korte årer og lå i læ af kysten, så det blev spændende at følge dem.

På bane 2 startede ”Kongedybet” med Anni Frederiksen som styrmand og Bjarne Thorsen, Freddy Bregendahl, Benny Nielsen og Kurt Hiervagen som roere, også et på papiret et stærkt hold.

På bane 3 startede ”Saltholm” med Annette Jensen som styrmand og Freddy Thorsen, Kurt Nielsen, Finn Andersen og jeg selv som roere. Vi lå helt midt ude i Lagunen, havde vinden lige imod os, men var alligevel indstillet på at vinde dette løb.
Undervejs til startstedet øvede vi hurtig starter og vi var klar.

På vej med startstedet, da vi skulle ro ind gennem ”pælene” til Lagunen, var det lige ved at gå helt galt.
Pludselig råbte Annette sæt hårdt i, og det viste sig, at lige foran båden, på tværs af indsejlingen til Lagunen kom én af disse ”undervands” svømmere, hvor kun hovedet var oven vande engang imellem og med en orange badebold på slæb.
Han havde overhovedet ingen anelse om hvor han var, eller, at han netop var ved at krydse en indsejling uden så meget at orientere sig.
Vores båd er dog trods alt lidt svær at overse.
Heldigvis var Annette årvågen og der skete ikke noget, og eneste svar fra ”svømmeren” der endelig blev råbt op var, ”I skal ikke tro at I ejer havet”. Mærkelig indstilling.

Nå, nu var alle 3 både klar på startlinjen, Vilhelm hævede flaget, det var lidt tungt, så det varede lidt inden det kom helt op, og så fløjtede han start.

Alle 3 både kom godt afsted og lå på linje det første stykke af vejen. Vi begyndte at hale ind på ”Drogden” da Annette råbte småt roning?
Hvorfor nu det, Annette. Jo råbte hun, vi må lade ”Drogden” med bl.a. Peter i vinde, for han er så sur over, at jeg vandt løbet i 2015 og tager min vindertrøje på om natten, og han har ikke nogen.
Hvis han nu får lov til at vinde, bliver han så glad, og så kan vi sammen ”flashe” vores trøjer om natten.

Altså satte vi farten ned, og kunne konstatere, at selvom Kurt og Freddy i ”Kongedybet” gjorde hvad de kunne, indhentede de ikke ”Drogden”, som med en bådspids vandt foran ”Kongedybet”.
Det var tydeligt at se, at alle havde givet alt hvad de havde i sig, og både Kurt og Freddy kunne godt se ud som om de havde behov for et iltapparat.

Vi kom ind på en flot 3. plads og Annette virkede så glad, at hun med vilje sejlede på en bøje da vi fortsatte mod ”hullet”.

Tilbage i klubhuset var der dækket op til kaffebord og lagkage. Lena gav fødselsdagslagkage og så var der præmieoverrækkelse.

Ebbe kaldte de forskellige vindere frem, igen med meget lav stemmeføring, og vi der blev nr. 3 var så heldige at vinde en ”kylling”. Altså ikke én man kan spise, men en lille snaps, som vil blive nydt ved en særlig lejlighed.

Vinderne fik champagne og så meget glade ud. Peter glædede sig allerede til at iføre sig vindertrøjen således, at han kunne prale af, at han også havde vundet en kapsejlads.

Alt i alt en rigtig god dag. Bare særdeles ærgerligt, at ikke flere af medlemmerne bakker op om et sådant arrangement. Det er ikke farligt, og uanset om man vinder eller taber, er det godt for sammenholdet og det sociale, og når nogen ”gider” arrangere noget, ja så bakker man da op om det, ellers mister ”ildsjælene” også interessen for at arrangere noget.

Stor tak til Ebbe, Jørn, Vilhelm og Christian Søe, der stor for det praktiske.

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden