Kongeparret med doktor Plaster til venstre og doktor Kanyle til højre

Kongeparret med doktor Plaster til venstre og doktor Kanyle til højre

Kanindåb 2021

Opdateret 30. august 2021

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

Onsdag den 25. august oprandt dagen, hvor klubbens ene kanin, her kaldet PA skulle døbes.

Inden dåben var 15 roere roet en tur til ”hullet” medens de, der ikke roede, dækkede bord og gjorde klar til den efterfølgende fest.

Efter turen på vandet kom roerne ind til omklædning og allerede her hoppede PA rastløst omkring og gjorde mine til at stikke af.
Han blev derfor anbragt i det dertil indrettede kaninbur, så man vidste hvor man havde ham.

Præcis kl.12.15 ankom Kong Neptun den 3. sammen med sin vidunderlige hustru, Amfitrites flankeret af doktor, Kanyle og Plaster og sammen blev de placeret henholdsvis på deres troner og ved kaninburet.

Undersøgelsen af kaninen gik i gang ved de 2 doktorer, der tilsyneladende ikke fandt alvorlige sygdomme på kaninen, så han blev på behørig vis gjort klar til foretræde for kongeparret.

Kaninen blev præsenteret for kongeparret, der udspurgte kaninen om flere problemer ved det at ro, og tilsyneladende var svarene rigtige, da han herefter blev beordret til at knæle og kysse dronningens fod samtidig med, at kongen gav kaninen lidt ”hårlak” og herefter blev kaninen af lægerne ført ud på bådebroen og kastet i vandet.
Uheldigvis blev doktor Plaster revet med i faldet, men begge kom i god behold op af vandet og på land.

Så gik turen til den store fest, hvor 42 forventningsfulde gæster ventede på at hylde kongeparret og PA, som endnu fortsat var en kanin.
Gæsterne skulle have rigtig god mad, og stegen stod Kurt Holm for, selvom han desværre ikke er medlem hos os mere, men stor tak til ham fordi, han ville påtage sig den opgave at lave steg til os. Ærgerligt at han gik inden spisningen, så vi ikke kunne sige ham tak for hjælpen.
Resten af maden, kartofler, salat, sovs, pandekager og is, stod chefkokken Pelle for sammen med sin køkkenmedhjælper, Ebbe, og det var rigtig god mad vi fik Tak for det.

Inden spisningen bød overfestarrangør, Bent Jensen velkommen til de fremmødte, samtidig med, at musikarrangør, Finn Andersen spillede velkomstmusik.
Bent bekendtgjorde hvad spisningen bestod af, samtidig med, at han gjorde opmærksom på, at der var en ½ flaske gratis vin til hver. Hvordan der så efterfølgende blev drukket 32 flasker vin, er der ikke anden forklaring på end, at medlemmerne er tørstige.

De 4 ”kaniner” fra 2019 servicerede kongeparret og PA, med den dejlige mad, og der blev skålet og sunget, og sunget, og sunget.
Benny havde til dagen skrevet hele 2 sange, og med hans harmonika spillede han op til sang, og jeg skal love for, at der blev sunget igennem, så her er måske årsagen til, at der blev drukket så meget vin.
Man bliver jo tør i munden af at synge.

Inden desserten spillede Finn op til dans, og snart var parrene på gulvet og fremviste deres dansekunst. Måske godt de ikke skal være med i ”Vild med dans”.

Endelig oprandt det store øjeblik, hvor PA kunne gå fra ”kanin” til ”fuldgyldig roer” og han blev gjort klar til at få klippet ørene.
Det var med lidt betænkelighed medlemmerne så kongen nærme sig PA, for ville han være i stand til at ramme ørene, når han skulle klippe dem af PA:
Nå, alt gik godt, og nu kan Preben Andersen kaldt sig ”roer af Øresunds Ældreroere. Tillykke med det.

Tak til alle, der har været med til at gøre dagen festlig, og endelig kan vi igen komme til at holde nogle fester, der er lige så vigtig som roning i forhold til det sociale.

Se flere foto herunder:

PA i buret
PA i buret
Kongeparret på plads
Kongeparret på plads
PA kysser ærbødigt dronningens fod
PA kysser ærbødigt dronningens fod
PA føres til vandet
PA føres til vandet
Og så er det sket
Og så er det sket
Bent Jensen byder velkommen
Bent Jensen byder velkommen
Anni i midten fortæller, hvor meget jord hendes mand har flyttet
Medlemmerne hygger
Medlemmerne hygger
Kongeparret skåler med PA
Kongeparret skåler med PA
Ørene klippes
Ørene klippes

Del siden