Vinsmagning

Preben Henningsen fortæller om en vin, Allan er helt enig

Preben Henningsen fortæller om en vin, Allan er helt enig

Opdateret 22. februar 2019

Sven smager på vinen

Veldækkede borde

Alle gætter priser

Joanna Rønn havde mange gæster til sin fødselsdag. Her fejres hun af Ole Olesen

Joanna Rønn havde mange gæster til sin fødselsdag. Her fejres hun af Ole Olesen

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

Onsdag den 20. februar havde Preben Henningsen inviteret til vinsmagning i klublokalet, en invitation som 33 medlemmer havde taget imod, og de fik en herlig eftermiddag, som dem der ikke deltog, kan ærgre sig over at gå glip af.

Klokken 13.00 bød Preben de fremmødte velkomne og præsenterede dagens program.
Hele 10 forskellige vine skulle smages. 2 hvidvine, 1 rosé og 7 rødvine, og man kunne allerede ane stor glæde i deltagernes ansigter.
Hertil skulle vi nyde små ”hapser” og brød, som Adda Nielsen og Christiana Barild fornemt havde stået for.

Med hjælp af Allan Elgaard kom vinglassene på bordet og vi fik vist, hvor højt op i glasset vinen skulle skænkes ved hver smagsprøve, for at der var nok til hele bordet.
Enkelte burde gå til Louis Nielsen for at få tjekket deres syn, men alle fik da hældt op til den første smagsprøve, en hvidvin fra Italien, Custoza Bardolino 2016 Chardony.

Preben havde inden smagningerne uddelt skemaer over de 10 forskellige vine, og det var så meningen, at vi skulle gætte prisen for de enkelte vine, og den/de der kom nærmest salgspriserne samlet efter 10 vine, ville vinde en flaske vin.
Lad det være sagt med det samme. Det var ikke nemt at gætte de rigtige priser, og nogle var hele 100 kr. fra en pris i forhold til, hvad en vin kostede.
Bedst i denne konkurrence var Adda Nielsen, der løb med præmien, og det var hende vel undt.

Det er for omfattende at omtale alle vinene, men nogle smagte bedre end andre, men smag og behag er jo heldigvis forskellige.
Hvis smagene var forskellige var humøret hos medlemmerne det ikke. Der blev talt/snakket/råbt højere og højere, og pludselig var der nogen der fandt ud af, at Inger-Lise Jønsson havde fødselsdag på dagen, og straks rejste alle sig op og sang fødselssang for Inger-Lise.
Vi havde knapt fået os sat ned før man igen fandt ud af, at også Joanna Rønn havde fødselsdag, og igen blev der skrålet med på endnu en fødselsdagssang.
Jo, vinen havde gjort sin virkning.

Også Preben kom i bedre og bedre humør, og hans fortællinger om de forskellige vine havde den virkning, at nu var der flere, der ville fortælle vittigheder, ikke alle lige stuerene, men med indtagelse af 10 forskellige slags vine, grinede man med, uanset om man forstod vittighederne, eller om man syntes de var lige vovede nok.

Efter flere timer, jeg husker ikke præcis hvor mange, var det slut. Der blev ryddet op, og medlemmerne forlod i god ro og orden lokalet. Ingen kørte vist på cykel hjem.
Stor tak til Preben og hans medhjælpere. Håber du vil gentage succesen en anden gang og husk, bak op om de der ”gider” gøre noget for os andre.

Seneste kommentarer

09.11 | 14:14

Tak til fødselarerne og alle deltagere for en sprudlende festlig fejring!

Grisefest på Mallorca kan godt lægge sig. Hyldestsang fra fødselarerne/Benny og gang i 80’ musik og dans all over

Del siden