En hyggelig Sct. Hans aften


Tekst: Joanna Rønn
Foto: Elsebeth Wehage

I år havde bestyrelsen genoptaget den gamle tradition med at holde Sct. Hans aften i Roklubben, hvor medlemmerne kan have en ledsager med.

Det nye festudvalg, Carsten og Ditlev, kom i arbejdstøjet, selvom de desværre ikke havde mulighed for at deltage i festen.

Pelle havde meldt sig som chefkok og sammen med "festoriginalerne" blev arrangementet planlagt i detaljér med indkøb, menu, borddækningshold, sange og oprydningshold. Invitation blev sendt ud, og Carsten tog imod deltagerbetaling.

Roklubben Øresund (de yngre) var også inviteret med for at fremme det gode fællesskab. Kun et enkelt par havde tilmeldt sig, men meldte afbud før festen.

Vi blev så 35 deltagere, der mødte op til et smukt veldækket bord med kønne roser, som Annemette, Annette og Mary havde sørget for, så humøret steg straks et par grader.

Velkomst drinken Aperol Spritz, der var Ditlevs opskrift, blev nydt udenfor og Pelle introducerede menuen:
Forret med laks og asparges, hovedret med nakkefillet på grillen, kartofler og 2 forskellige salater samt dessert med rabarbertrifli. Pelle blev bistået af hans tro væbnere, Peter som grillmester og Kurt Hiervagen som salatmester.
Pelle havde inviteret sin søster Birthe med, som bistod i køkkenet og med slutoprydning.
Det forlyder, at Birthe var den første, der mødte ind midt eftermiddag og den sidste, der holdt fri.

Undervejs var der sange, og Benny havde harmonikaen med. Levende musik bidrager altid til den gode stemning.
Vi fik også lejlighed til at sige tillykke og skåle med det nygifte brudepar, Ninna og Ole. Rochefen øjnede straks et nyt medlem, og tilbød særinstruktion, så Ole kunne nå med til Kanindåben i år, hvis han var hurtig.

Heldigvis var der ikke afbrændingsforbud i Kastrup, så formandinden kunne holde sin velforberedte båltale.

Elsebeth sagde bl. a. (citat forkortet):

" Så lykkedes det at samles om et lidt atypisk Sankthansbål. Hekseafbrænding er jo en gammel tradition men der er nok ikke mange her, der billiger tanken om at brænde en kvinde af, blot fordi hun er lidt klogere end resten af samfundet – og måske en smule mystisk.

Her i Øresunds Ældreroere har vi et dejligt fællesskab både sommer og vinter.

Vi tænker på hinanden, føler med hinanden og tager hånd om dem, som har det svært. Det er en gave.

Lad os håbe på en rigtig dejlig ro sæson med højt solskin og højt humør.

Rigtig glædelig Sankt Hans

Aftenen sluttede indendørs med lidt kaffe og et ekstra glas vin.