Kanindåb 2022

Kaninerne i bur

Kongeparret ankommer

De bydes velkommen

Prøverne begynder

Fremstilles for kongeparret

En kanin kan gå på vandet

Ud og bliv vasket

Armstrækninger

Ærbødighed

Kan kongeparret virkelig være flere hundrede år gamle med solbriller og armbåndsur?

Opdateret 27. august 2022

Stor kanin dåbsdag

Tekst og foto: Mogens Voigts, webredaktør

Onsdag den 24. august oprandt den store dag, hvor hele 9 ildelugtende kaniner skulle fremstilles for de kongelige højheder, Kong Neptun og hans yndige hustru, Amfitrites.
Der lagt op til den helt store dåbsceremoni, og allerede i god tid var et stort antal af vores medlemmer og mange udefra mødt op for at overvære den store dåb.

De 9 ildelugtende kaniner var heldigvis anbragt i et lukket område således, at de ikke kunne undløbe. Lugten var så slem, at tilskuerne holdt sig i betragtelig afstand fra aflukket.

Efter lidt venten dukkede kongeparret op flankeret af doktor ”plaster og kanyle”, men allerede her blev det bemærket, at noget måtte være galt.
Kong Neptun og hustru er jo flere hundrede år gamle, men dronningen bar solbriller, og kongen et flot armbåndsur, hvordan kunne det gå til. Disse ting var da ikke opfundet da de blev født?

Kongeparret blev budt velkommen af Øresunds Ældreroeres formand, Elsebeth Wehage, og hun overrakte en flot buket blomster til dronningen, og parret blev anvist deres pladser på tronen ved kajkanten.
Kongen bød velkommen til kaniner og tilskuere, oplæste hvorfor denne dåb skulle gennemføres, og så kom turen til de ildelugtende kaniner.

For at de kunne blive fundet egnet til at blive fremstillet for kongeparret, skulle de gennemgå flere lægelige undersøgelser, såsom balanceakt, sjipning, arm og knæbøjninger, prøver som de fleste bestod med mere eller mindre overbevisning.

Enkeltvis blev kaninerne ført til kongeparret, blev beordret til at kysse dronningens fod inden kongen med et æg oven hovedet på kaninen bad lægerne om at kaste kaninen i havnen således, at den værste stank kunne forsvinde.

Der var store bifald fra tilskuerne hver gang en kanin blev præsenteret for kongeparret, og efterfølgende blev kastet i havnen.
Da de sidste 2 kaniner skulle kastes ud, kom andre kaniner bagfra og så var det også lægernes tur til at komme i havnen.

Traditionen tro blev klubbens formand indfanget, ført ud på pontonbroen og smidt i havnen. Det så morsomt ud, hvordan hun prøvede at undgå det undgåelige.

Der var dækket op til den helt store middag i klubstuen, og hele 51 inkl. kaniner var klar til at indtage Pelle, Ebbe og Kurts fremragende Skipperlabskovs og æblekage med passende antal drikkevarer.

Der blev spist, drukket, og sunget mange sange med musik fra Finn Andersen.
Det var morsomt at se, hvordan ”kaninerne” var lidt tilbageholdne med at skråle med på de første sange, men jeg skal love for, at de hurtigt lærte det, og der var rigtig sang på flåden over hele linjen.

Så kom turen til den alvorlige del af festen.
Kaninerne blev kaldt frem, opstillet på række, og kongen gik i gang med at kalde kaninerne frem, én ad gangen.
Når de blev fundet værdige, beordrede kongen doktor, Plaster og kanyle til at klippe ørene på kaninerne således, at de kunne kalde sig for fuldgyldige roere og medlemmer af klubben. I samme anledning fik de udleveret deres dåbsbevis.

Et par af kaninerne lugtede fortsat grimt, kongen rev deres dåbsbeviser over, og de blev smidt ud i køkkenet, hvor de med betænkelige miner stod og betragtede de 7 andre kaniner få klippet ørene.
Skal vi nu vente til næste år med at blive godkendt, kunne man se, at de tænkte.
Kongen forbarmede sig over dem, de blev indkaldt igen, fik klippet ørene, og udleveret nye beviser.
De så godt nok glade ud.

Festen fortsatte flere timer mere, og stor tak til de mange, inkl. festarrangør, Bent, der gør det muligt at afholde sådanne fester.
Også tak til Finn Andersen, der spiller op til sang, noget han har gjort gennem mange år, og i den anledning fik han en flot gave af festarrangøren som tak for, at han altid stiller op.
Tak for en god og minderig ”kanindåb”.

Se flere foto herunder:


 

Flot udspring

Dygtig

Så røg lægerne i

Formanden hives ud til vandturen

Kaninerne hygger

Opstilling til klipning

Lægerne klipper

Flot kanin