Julefrokost 2016

Dommerkomiteen udpegede dette bord som vinder af julebordskonkurrencen

Opdateret 11. december 2016

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 7. december var dagen, hvor Ældreroernes julefrokost skulle afholdes.
Som sædvanlig havde festudvalget lagt sig i selen, og alt var planlagt til mindste detalje.

Over 50 deltagere indfandt sig i løbet af formiddagen og kunne konstatere, at der var jule pyntet i klublokalet og de 6 borde var pyntet op på vidt forskellig måde.

Det var jo sådan, at festudvalgsformanden, Bent Jensen havde proklameret juleborddæknings konkurrence og 6 bordformænd havde fået til opgave at dække det festligste julebord.

Man havde virkelig lagt sig i selen, og det må have været svært for dommerkomitéen at vælge vinderne, for alle borde tog sig virkelig flotte og festlige ud.

Traditionelt julebord
Traditionen siger jo, at der på et julebord skal være sild, fiskefileter, varme retter og ost, efterfulgt af risalamanden, og alle retterne var at finde på julebordet.

Medens Finn Andersen varmede op på keyboard med div. julesange, bød festudvalgets formand velkommen, og medlemmerne kastede sig over maden i nogenlunde god ro og orden.

Sang på flåden
Efterhånden som maden blev indtaget, snaps og øl blev sunket, steg stemningen som vanligt, og da de omdelte sange kom i spil, skrålede medlemmerne med på de kendte ord, dog var der enkelte sange, hvor medlemmerne havde lidt problemer at få den skrevne tekst korrekt ud af munden.

Julebordsvinderen
Dommerkomitéen trådte i en pause sammen for at blive enige om, hvem der skulle være vinder af det flotteste og festligste jule pyntede bord, og vinderen gik igen til Benny Nielsen, der også var vinder sidste år.

Benny udtalte efterfølgende, at han i de sidste 3 uger derhjemme havde øvet sig i at pynte forskellige juleborde således, at han var helt klar til dagen, hvor bordet skulle dækkes.

Han havde været på serviet foldnings kursus og været i skoven for at finde det flotteste gran, så han syntes selv, at han var den rette vinder.

Som præmie fik Benny en sixpack med juleøl, som hans bordkammerater naturligvis troede han ville dele med dem, men men men, de skulle med hjem til senere nydelse.

Skandalen
Medens maden blev nydt og der blev sunget, havde Finn, med indlagte pauser, spillet god julemusik, og så var der ellers lagt op til dans, men hvad skete der??

Damerne sad som klistret til stolene og mændene måtte tvinge enkelte damer på gulvet.

Jeg kom til at tænke på de gode gamle dage på Damhuskroen, hvor damerne så snart musikken startede, styrtede ud på gulvet for at komme til at danse med de flotteste mænd.

Men vores damer blev siddende. Det var måske fordi der ikke var nogen flotte mænd imellem at danse med??

For at få lidt gang i den, tog Bent Jensen og Benny Nielsen en svingom på dansegulvet, men der skete fortsat ingenting, og så tænkte Finn, at så kunne han lige så godt stoppe og tage en øl og fornuftig snak ved et af bordene.

Festudvalget
Stor tak til festudvalget, der igen havde lagt sig i selen til glæde for medlemmerne, og bare der var nogen, der kunne overtale dem til også at fortsætte i 2017, hvor vores store jubilæumsarrangement jo skal løbe af stablen.


 

 

Festudvalget med Anni og en lidt forkølet og træt Bent

Vinder af borddækningskonkurrencen, Benny med Hanne

Snaps kunne damerne godt lide

Der hygges

Freddy var som sædvanlig meget sulten