Er en tradition blevet født??

Opdateret 30. april 2016

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 27. april inviterede 9 fødselarer til 645 års fødselsdag.

Invitationen var inspireret af sidste års fødselsdagsfest, hvor 11 hel eller halve fødselarer havde inviteret til 795 års fødselsdag.

Fødselarerne til dette års fødselsdagsfest var de unge Ole Olesen og Lisa Larsen, der ”kun” fyldte 65 år. Kurt Hiervagen og Ulla Lundsteen fyldte 70 år, medens Grete Andersen, Jan Goltermann, Finn Hansen, Leif Nørredal og Peter Nørup alle fyldte 75 år.

Alle fyldte naturligvis ikke på dagen, men i løbet af 2016 og for at fødselarerne ville være sikre på, at der kom nogen til deres fødselsdag, havde de inviteret alle ældreroerne med til den store dag.

Dette års tema var Maritimt og det var der mange af fødselarerne og gæsterne der havde taget alvorligt, og der var en fin blanding af sømænd og sømændinder i alle afskygninger.

Matroserne var dog i overtal, men en enkelt kaptajnkasket blev der også spottet.

Sædvanen tro var der næsten fuldt hus til fødselsdagsfesten. Der skal meget alvorlige hindringer i vejen for, at man ikke kan deltage i ældreroernes festlige arrangementer, og denne dag var ingen undtagelse.

Bordene var som sædvanlig flot dækket op, og Ulla havde brugt næsten 14 dage på at lave 3 forskellige serviet udgaver af ro- og sejlbåde. Det var ikke alle der lagde mærke til disse mesterværker, men flot så det ud.

Festen startede med velkomsttale af Jan Goltermann og så var vi i gang. Den 3 retters menu blev præsenteret og første bord blev budt op til madbordet.

Første mand til bordet, i en meget sulten udgave, var naturligvis formand, Vilhelm, og han slikkede sig allerede om munden, da han så at vi skulle starte med en lækker suppe.

Og så gik det som det plejer. Sange blev omdelt, Finn Andersen spillede for på sit hammondorgel, og medlemmerne skrålede med det bedste de havde lært.
Sangforeningen ”Morgenrøden” ville blive misundelige hvis de kunne overvære vores fællessang.

Efter de 3 retters menu fortsatte Finn med at spille, nu dansemelodier, og snart var gulvet fyldt af danseglade medlemmer, der under indflydelse af den gode rødvin, kunne hviske røverhistorier i ørene på sine dansepartnere.

Et enkelt medlem hviskede så højt, at brillerne på dansepartneren blev blæst helt op i panden.

Vi gæster siger tak for en god og fornøjelig dag.

Næste år er der i hvert fald 12 medlemmer, der enten fylder rundt eller halvrundt, gad vide om de tager tråden op, men de er naturligvis helt frivilligt.
Men det er da en meget god tradition ikk??