Kanindåb 2014

Af Mogens Voigts
Foto: Alex Vestergaard, Johnny Svendsen og Mogens Voigts

Onsdag den 20. august var dagen, da 4 af klubbens 5 nye medlemmer skulle gennemgå det obligatoriske optagelsesritual, Kanindåben.

Flemming Prehn, Lisa Larsen, Karen Nielsen og Steen Knudsen var de nye medlemmer, der skulle døbes.

Der var lagt op til en festlig dag, hvor lækker mad, smukt oppyntet klublokale, fint besøg af de kongelige, lægeundersøgelse og endelig godkendelse af kaninerne, hvis klubbens medlemmer kunne godkende de nye medlemmer, skulle gøre dåben til en oplevelse for alle klubbens medlemmer.

Nyt tiltag
Som noget nyt blev kaninerne iklædt deres uniformer og sendt på vandet i 2x2- 2ére med styrmand.

Det var lidt hårdt vejr, men styrmændene kunne så ved den lejlighed få indtryk af, om kaninerne også kunne tåle lidt bølgegang medens de blev eksamineret i de forskellige rotag, placeringer i båden o.s.v.

Kaninburet
Efterhånden som kaninerne kom i land, blev de anbragt i det dertil, af Allan Elgaard, indrettede kaninbur, behørigt afskærmet med reb og skiltning således, at ingen var i tvivl om, at her skulle kaninerne stå.

Kaninerne så noget betuttede, som de stod der i indhegningen uden at vide, hvad der ventede dem.
Der dukkede efterhånden flere af klubbens medlemmer op for at besigtige de 4 kaniner og komme med mishagsytringer om deres udseende og lugt, og det manglede ikke på kommentarer til de stakkels kaniner.

Lægeholdet
Efter en tid dukkede lægeholdet op, der skulle forestå den foreløbige undersøgelse af kaninerne, inden de blev præsenteret for Kong Neptun og hans yndige hustru, Mary.
Holdet ankom i bedste Olsen Banden stil med reservelæge, Ole Olesen i spidsen tæt efterfulgt af overlæge, Mogens Voigts og reservelæge Bjarne Knudsen.
Holdet var bevæbnet med div. lægeudstyr såsom køller og grøn maling, som fik kaninerne i buret til at trykke sig sammen med frygten lysende ud af øjnene og med ørerne hængende.

Fornemt besøg
Så oprandt det store øjeblik, hvor Kong Neptun og Dronning Mary dukkede op ad vandet, for mig så de nu nærmest ud som om de kom fra klubhuset, men det kan naturligvis ikke være rigtigt.

I hvert fald kom kongeparret på plads på deres troner og formand, Vilhelm Jensen bød dem velkommen og takkede for, at de ville deltage i den store ceremoni.

Vilhelm var i dagens anledning iført sit fineste tøj, det samme han havde på, da han blev konfirmeret.

En flot buket blomster blev overrakt til Dronning Mary, og så kunne dåben begynde.

Lægeundersøgelsen
En efter en blev kaninerne kaldt frem til lægeholdet, der undersøgte, om kaninerne kunne indtage en dræbersnegl kamufleret som en sardin og efterfølgende skylle den ned med en Gammel Dansk.

Det gik fornuftigt for de fleste af kaninerne, og den efterfølgende ligevægtsøvelse gik også nogenlunde.
For at kaninerne ikke skulle blive væk i vandet, blev de for en sikkerheds skyld markeret med lidt grøn maling, dog i dagens anledning i form at tapetklister med grøn frugtfarve.

Herefter blev de præsenteret for kongeparret.

Dåben
Kong Neptun stillede kaninerne nogle for de omkringstående uforstående spørgsmål, som kaninerne lydigt nikkede til, de turde ikke andet.

Dronning Mary havde fået nogle umanerlige sorte tæer af at være i vandet og dem blev kaninerne naturligvis beordret til at slikke rene.
Steen måtte have syntes godt om den opgave, for han blev ved med at slikke dronningens tæer, indtil der nærmest ikke var mere hud tilbage.
Så kom det store øjeblik, hvor Kong Neptun smadrede et æg oven i hovedet på kaninerne, én efter en og derefter beordrede lægeholdet til at smide de formastelige kaniner i havet.
En opgave som lægeholdet havde set frem til og som de udførte til ug med kryds og slange.

Ulydig undersåt
Efter de 4 kaniner havde været en tur i vandet, blev lægeholdet kaldt til Kong Neptun, der beordrede en meget ulydig undersåt en tur i vandet.

Den formastelige, Jytte Holm havde tilladt sig at tale nedsættende om Dronningen og det kan ikke gå upåtalt hen.
Det at få Jytte i vandet var nu ikke så nemt, men med hjælp fra et par af kaninerne, lykkedes det lægeholdet med flere at få hende smidt i vandet, til stor moro for forsamlingen.
At så lægeholdet og en kanin røg med i samme anledning, gjorde blot underholdningen endnu morsommere.

Også formand Vilhelm anede, at han nok også skulle en tur i vandet, så han tog benene på nakken og spurtede ud af pontonen og sprang selv i vandet.
Det så flot ud og end ikke butterflyen kom i uorden, da han ved egen hjælp kom på land igen.

Spisningen
Så fortrak tilskuerne mod klublokalet, medens kaninerne og øvrige der havde været involveret, nettede sig.

Klublokalet var af festudvalget pyntet op efter alle kunstens regler til en uforglemmelig dag.
Det samme havde køkkenfolkene, der med Jørn Lippert i spidsen havde kreeret en 3 retters menu, og sikke en menu.
Der ventede virkelig klubbens medlemmer en kulinarisk oplevelse.
Medlemmerne fandt deres pladser og straks gik snakken lystigt medens retterne blev præsenteret og efterfølgende indtaget, afbrudt af sange i dagens anledning skrevet af Benny Nielsen, der med sin harmonika sørgede for, at medlemmerne ramte de rette toner.

Det store øjeblik
Nu kom dagens vigtigste begivenhed. Kaninerne skulle godkendes først af Kong Neptun og efterfølgende af forsamlingen, inden kaninerne kunne få klippet de ører, de var iført under hele spisningen.

Først var det Steen, der efter nogen hujen og tilråb fik klippet sine øre og så var det Lisas tur.
Også hun blev godkendt af forsamlingen, efter at hun på bedste fedterøvsvis havde krammet kongen og dronningen og lægeholdet.
Men så skete der noget, lige inden ørerne blev klippet.
Kong Neptun bekendtgjorde, at han ikke kunne godtage forsamlingens godkendelse, da Lisa ikke havde opført sig, som det sig hør og bør for en kanin.
Hun skulle have været døbt sidste år, men ville hellere på ferie end at møde op til dåb, og det fandt Kong Neptun var en majestætsfornærmelse og han rev derfor Lisas dåbsbevis itu og beordrede hende tilbage på sin plads, og så kunne hun prøve at blive døbt til næste år.

Lisa var lamslået. Tabte underkæben og så helt fortvivlet ud, da hun satte sig på sin plads.
Munden bevægede sig flere gange, men ikke et ord kunne hun fremstamme. Hun var chokeret havde næsten ikke lyst til at drikke mere rødvin.
Hun kom sig dog over chokket.
Resten af øreklippene forløb efter planen og så gik festen for alvor i gang, og der gik ikke lang tid før køkkenholdet måtte meddele, at den vine ad libitum de havde proklameret med var til stede, hurtigt forsvandt ned i ganerne på medlemmerne.

Tak for alt
Der skal herfra lyde en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde var med til at gøre dagen til en rigtig god oplevelse for både kaninerne, men så sandelig også for de øvrige klubmedlemmer.

Tak til madholdet, tak til festudvalget, tak til mine lægekolleger, det gjorde I godt, og ikke mindst tak til Kong Neptun og Dronning Mary der på værdig vis gjorde dåben til en oplevelse for kaninerne.

Kongeparret vil abdicere
Efter spisningen proklamerede Kong Neptun, at han og hans hustru ville abdicere efter at have siddet på tronen i mange år.

Stor var frustrationen fra medlemmerne efter den udmeldelse, og da kongeparret ikke kunne pege på deres efterfølgere, blev der fra salen råbt genvalg genvalg, og kongeparret trak igen lidt i land.
Nu må tiden vise, om de gør alvor af deres trussel.
Til sidst skal dog nævnes, at Lisa naturligvis senere fik klippet sine øre og en nye udgave af sit dåbsbevis, men sjovt var det at se hendes ansigtsudtryk.