Rooplevelser 2015

Rotur til Røse Fyr

Opdateret 20. september 2015

En ”særdeles spændende rotur” til Røse Fyr

Tekst og foto: Benny Nielsen

En onsdag hvor solen skinnede og der var næsten ingen vind fik Karen, Nina, Ebbe, jeg selv og Ruth som styrmand tildelt en båd af Rochefen.

Vi skulle en tur til ”hullet” som Ebbe insisterede på, så vi lod os overtale. Da vi kun var kommet til Den Blå Planet følte Ebbe sig utilpas, og vi returnerede straks til havnen.

Da vi andre dårligt havde fået sved på panden, tilbød Jytte at ville ro med, selvom hun mest plejer at være med som styrmand.

Vi kom godt ud af havnen og sigtede mod Røse Fyr. Det gik godt, og Jytte strokede lige efter bogen

Da vi skulle fotografere fyret med solen i ryggen, skulle der skoddes og ros til den rigtige position.

Jytte havde fået sokkerne forkert på, så hun tog rigeligt fejl af styrbord og bagbord, men inden hun fik sig ”pustet” helt op, reddede hun situationen med sin smittende latter, da hun, som hun forklarede, var vant til styrmandsposten.

Vi fik taget billedet, kom 2 gange rundt om fyret, og imens vi nød det gode vejr, talte stroken og styrmanden sammen, og de blev enige om at bytte plads?
Jytte skulle styre og Ruth skulle stroke

Os der kender de 2 herlige damer ved, at de ikke er så mobile længere og gerne skal hjælpes op og ned i båden, så vi andre holde vejret i spænding.
Hvordan mon det ville forløbe på det allerdybeste sted i Øresund?

Pigerne rejste sig samtidig, alle øvrige i båden holdt vejret og jeg stak begge håndflader ned i vandet for at holde båden i balance uden at tænke på, at det hjalp nok ikke ret meget.

Det var fanme spændende, men det lykkedes pigerne at forcere hinanden og indtage deres pladser, og vi andre åndede lettet op og fik pulsen ned igen.

Herefter gik det mod land og vi kom sikkert i havn og blev modtaget af Ebbe i storform og solen skinnede videre.