Vinsmagning

Bent Jensen og Allan Elgaard lavede et fint arrangement

Opdateret 18. februar 2016

Tekst og foto: Mogens Voigts

Med Allan Elgaard som primus motor var onsdag den 17. februar sat af til vinsmagning hos Ældreroerne.

Jeg var med som debutant og var spændt på, hvordan en sådan vinsmagning gik for sig. Skulle man spytte den smagte vin ud, skulle man lade som om man syntes om vinen, eller skulle man bare gøre som de andre professionelle vinsmagnings medlemmer.
Jeg valgte det sidste.

Allan ville præsentere os for 8 forskellige vine og havde udfærdiget et ”vurderingsskema” til hvert enkelt medlem således, at man kunne notere sin egen opfattelse af, hvor godt vinen smagte, hvad den kostede, og hvor den kunne købes.

Efter en kort præsentation af eftermiddagens forløb var Allan klar til at præsentere den første vin, men:

Ved siden af Allan sad Bent Jensen, der mange gange tidligere havde afholdt vinsmagning, og man kunne se på hans mimik, at han næsten ikke kunne sidde stille.

Han havde af Allan fået at vide, at han ikke behøvede foretage sig noget som helst i forbindelse med arrangementet, men da den første vin blev præsenteret, en vin fra Two Vines, Chardonnay Washington State, USA, sprang Bent op som en prop af en flaske og proklamerede, at den vin kendte han godt, havde været på stedet, og så fik vi en fyldestgørende information om ophavssted, drue, dyrkningsmulighed o.s.v.

Meget informative oplysninger, så vi kunne næsten ikke vente med at smage på vinen.

Og sådan gik det slag i slag med de 8 forskellige vine, 4 hvidvine, 3 rødvine og en dessertvin og hver gang fik vi en god forklaring på vinene, og undervejs fik vi en rejsebeskrivelse af Kurt Holm, der havde været på ferie med sin Jytte og oplevet alle de steder, som de smagte vine kom fra. Dog undtagen en enkelt, der kom fra Sydafrika.

Undervejs i smagningerne dukkede Jytte pludselig op ved siden af sin Kurt og udtalte, at den rødvin hun lige havde smagt, en Mc Manis Chardonnay fra Californien, kunne hun mægtigt godt lide, og den måtte Kurt godt købe rigtig mange flasker af.

Kurt var målløs. Jytte har aldrig villet drikke rødvin før, jeg har altid måtte drikke alle flaskerne selv, og nu skal vi lige pludselig dele. Det var jo ikke planen med at tage Jytte med til vinsmagning, udtalte Kurt.

Og så gik det som sædvanlig, når ældreroerne er samlet i festligt lag. Alle glemte at spytte de smagte vine ud, og stemningen steg til uanede højder, latter og tilråb fyldte klublokalet, og alle så ud til at nyde vinsmagningen i fulde drag.

Til alle disse vine havde Anni Frederiksen tillavet mange lækkerier såsom fersk røget laks, rejer og diverse oste, brød og beskøjtere. Det er hun rigtig god til, og stor tak til hende.

Ved vores bord blev der talt meget om de forskellige vine, der blev givet karakter, og smagene blev sammenlignet med, hvad man kunne bruge de enkelte vine til.

Ole Olesen foreslog at man kunne bruge nogle af vinene til en kærlighedsmiddag og kiggede intens på Ebbe Møller?

Der blev helt stille ved bordet. Hvad mente Ole?? En kærlighedsmiddag sammen med Ebbe??

Nå, det viste sig, at det slet ikke var det han mente, men under indflydelse af rødvinen havde han formuleret sig lidt forkert, men alle bar over med ham, og der blev skålet og grinet.

Alt i alt en forrygende vinsmagnings eftermiddag som Allan og Bent skal have stor tak for, at der var bred enighed om, at der var genvalg over hele linjen.


 

 

Stemningen var fin ved herrebordet

Og snakken gik lystigt ved damebordet. Stakkels Arne, der var ene hane i rødvinskurven