Rokonkurrence og pølsegilde i Lagunen

Opdateret 22. juni 2015

 

Kaproning hos Ældrereroerne

Af Mogens Voigts
Foto: Johnny Svendsen og Mogens Voigts

Onsdag den 17. juni var en historisk dag for Ældrereoerne. For første gang i klubbens historie skulle der afvikles et kapronings arrangement krydret med grill pølsespisning i Lagunen.

Der var lovet regn- og blæsevejr, men heldigvis holdt vejret tørt, men vinden var der trods alt noget af, dog ikke noget af betydning, der kunne forstyrre kaproerne.

Initiativtager og stævneleder, Ebbe Møller havde brugt mange timer på forberedelserne som mundede ud i, at 5 x 4ére havde meldt sig for at deltage i konkurrencen.

Der var på forhånd trukket lod om bådene, hvem der skulle være styrmand og hvem der skulle stroke, resten af mandskabet måtte efter eget ønske placere sig båden, hvor de fandt det bedst.

1. heat:
Desværre har skribenten fået smidt papirerne væk hvorpå bådenes navne var nævnt, så i stedet anføres styrmandens navn og besætning.

Jeg selv var i båden Flinterenden II, det kan jeg dog huske, og som styrmand var Kurt Hiervagen opsat på, at vi skulle vinde konkurrencen.Stroken var Hans Frederiksen efterfulgt af mig selv, Bjarne Thorsen og Finn Hansen.

Båden vi skulle kæmpe imod var med styrmand, Ole Olesen, stroke John Robinson og herefter, Freddy Bregendahl, Karen Nielsen og Anni Frederiksen.

Allerede ved bådebroen knurrede Hans, ”hvis jeg taber til Anni´s båd skal jeg høre for det i de næste 14 dage og tage opvasken samtidig, så jeg giver alt hvad jeg har i mig, når vi skal ro imod dem”.

Vi burde dog med 4 mænd have gode muligheder for at slå den anden båd.

Vi roede i et fornuftigt tempo til startstedet for så at måtte vente meget længe, inden det behagede den anden båd at indfinde sig.

Forklaringen kunne vi dog høre langt væk fra, idet Freddy med sin sædvanlige milde stemme var ved at fortælle, at han i weekenden var blevet klubmester i SAS i bowling, og der blev klappet kage i båden for at hylde Freddy, derfor den lange ventetid.

Nå, efterhånden kom de da endelig på plads på startlinjen, efter at have måttet ro rundt et par gange, og starten kunne gå.

Starter, Allan Elgaard forklarede startproceduren, og ved hans fløjt gik starten.

Allerede efter 3 åretag var vi en ½ bådlængde foran og Hans frydede sig allerede over, at han slap for opvasken i de næste 14 dage.

Karen og Anni hev og sled i årene medens Freddy fortsat var ved at fortælle om sine bedrifter og der gik da også kun 30 meter før vi var sikre på, at sejren var hjemme.

Resten af turen gik i et roligt tempo, og sejren var aldrig i fare, og vi kunne da også konstatere, at vi var 2-3 bådlængder foran vores modstandere, da slutsignalet ved Christian Søe lød.

Nu tager vi den med ro, udtalte styrmand, Kurt for vi skal afvente et stykke tid indtil de næste 2 heat er afviklet, før vi skal i ilden igen.

Sveden drev af en glad Hans, der smilede over hele hovedet over at have vundet over sin hustru, samt mulighed for at samle kræfter til finaleheatet.

2. heat:
Med Peter Nørup som styrmand, Preben Henningsen som stroke og Finn Andersen, Kurt Holm og Thorkild Hansen som besætning burde de være favoritter med den anden båd med Vilhelm Jensen, som styrmand, Vibeke Wittrup som stroke, Ninna Feldvoss, Steen Knudsen og Benny Nielsen.

Peters båd levede da også op til favoritværdigheden og vandt sikkert med flere bådlængder.

3. heat:
Der var nogen forvirring om, hvem der skulle møde Anette Jensens båd med hende som styrmand, Alex Vestergaard som stroke og Freddy Thorsen, Bjarne Knudsen og Ulla Lundsteen i båden.

Vores styrmand, Kurt var helt sikker på, at vi skulle sidde over til finaleheatet, og derfor havde vi da også slappet af, og var slet ikke opladede til at skulle i kamp igen, men enden på det blev, at vi skulle møde Anettes båd i 3. heat.

Der var en del uro i vores båd. Styrmanden fastholdt sin opfattelse af starten, Hans var slet ikke færdig med at lade op og var ikke klar til kamp, Bjarne sagde at han var sulten og Finn, som sad som 1ér spurgte, om det var nu han skulle ro til.

Jeg selv tænkte bare. Mon vi ikke kan slå Anette og hendes besætning. Vi var trods alt 4 herrer mod Anettes 3 herrer.

Tingene faldt på plads, og starten til 3. heat kunne gå, og så tog fanden ved Ulla. Hun roede som 1ér som en sindssyg og hun alene bragte vores modstanders båd i front, tror jeg nok.

Vi hang på et stykke af vejen men måtte konstatere, at vores forberedelser ikke havde været tilstrækkelige og vi tabte med 1½ bådlængde, ca.

Annettes båd var nu klar til finalen.

Finaleheatet:
Nu var det spændende. Kunne Anettes båd, der lige forinden havde roet et heat, besejre Peter Nørups båd. Det burde ikke være muligt.

Men hvad skete. Igen trak Ulla fra lige fra start, og resten af besætningen fulgte efter hvilket bevirkede, at de kom lidt foran, og det holdt til mål og Anettes båd kunne kåres som vindere af den første kapronings konkurrence i Ældreroerenes historie.

Stort tillykke.
Onde tunger påstod efter løbet, at Peter havde aftalt med Annette, at hvis han lod hendes båd vinde, skulle Anette nok lave mad de næste 4 uger.

Pølsegildet:
Efterhånden som bådene ankom til ”pølsestranden” blev de hjulpet i land og medlemmerne stimlede sammen om pølsebordet, der dog ikke var helt klar, men sådanne småting tager medlemmerne med højt humør.

Jørn Lippert var i år pølsemester og Mary´s mand Leif, pengeindkræver, et job de begge klarede til UG. Ingen slap for at betale, og pølserne blev ligeligt fordelt.

Og så var der igen gang i den. Snak, latter og humoristiske stikpiller uden mobninger føg rundt på stranden, og alle syntes de havde haft en rigtig god dag.

Der var som nævnt 5 stk. 4ère til konkurrencen samt en 2èr uden for konkurrence, altså 28 roere, men der var ca. 50 på stranden til pølsespisning hvilket siger noget om, at DET SOCIALE HOS ÆLDREROERNE ER HELT I HØJSÆDET.

Der var stor opbakning til, at rokonkurrencen skulle gentages, om det så bliver i 2015 eller først til næste sæson, var der ikke helt enighed om.

Stor tak til Ebbe for hans engagement og til hans hjælpere og stor tak til hele pølseholdet.

PS. Det er ikke helt sikkert, at alle har opfattet dagens oplevelser på samme måde som mig, men I skal vide, at alt det jeg skriver og de medfølgende billedtekster er kærligt ment.


 Tilføjelse 9, juli 2015

Ved kaffebordet efter en dejlig rodag med høj sol og madpakker m.m. den 1. juli, var en sommerklædt formand i gavehumør.
Han overrakte præmierne til kapsejladsens vinderhold (Annette, Ulla, Alex, Bjarne K. og Freddy T.), så hvis man fremover ser medlemmer med denne specielle trøje, så er den god nok!!!
Den er fortjent med sved på panden.