Grillpølser på stranden 2014

Tekst og foto: Mogens Voigts

Onsdag den 2. juli 2014 oprandt dagen, hvor medlemmerne skulle forkæles med de årlige grillpølser.

Det var flot rovejr, næsten skyfrit og kun en let vind strøg hen over Kastrup Havn.

En let vind strøg også hen over Rochefen, der havde nok at gøre med at få kabalen til at gå op, inden han kunne sende bådene på vandet.

2 af klubbens 4-årer er pt. defekte og med de mange fremmødte medlemmer kunne han hurtigt konstatere, at der var 10 mindre bådpladser end vanligt.

Det viste sig desværre også, at enkelte medlemmer måtte få den nedslående besked, at de ikke kunne komme ud at ro i dag, men var velkomne til selv at finde ud til pølsearrangementet.

Afsted kom de forskellige både der var til rådighed og det var tydeligt, at roerne vidste, hvad der var i vente, for mange af bådene skød en fart, så man skulle tro det var motorbåde.

Jeg selv kom ud i en 2ér med Grethe Andersen og Ole Jaensch som styrmand og Grete trak så meget i åren, at Ole måtte vende kasketten om, for at den ikke skulle blæse af, så hurtigt gik båden.

Vi overhalede da også hurtigt den først udgående båd og vores bovbølger var ved at vælte Kurt Holms båd.

Jo, som Grethe udtalte. Jeg er jo også pølsetørstig, så vi har travlt med at komme ud til hullet og retur til grillpølserne.

Punktering
Kan en robåd punktere, jo det var næsten det der skete for en 4ér med bl.a. Jørn Elsgaard som styrmand, Lis Nielsen, Peter Nørup og Bjarne Knudsen. Den sidste nåede jeg ikke at se.

Undervejs ind i Lagunen trak Peter så hårdt i åren, at hjulet under hans sæde punkterede, eller nok nærmere røg af, og så sad Peter i bunden af båden.

Gode dyr var rådne. Hvad gør vi? Heldigvis var de i nærheden af grillpølserne og besluttede at gå ind på stranden, for de kunne jo ikke fortsætte.
Det er sgu ikke nemt at stå op og ro, udtalte Peter, men jeg kan jo klare de fleste udfordringer.

Nu har dé herrer Peter og Bjarne jo meldt sig til kilometerjægerfesten, og ville naturligvis ikke gå glip af turen til hullet og de 10 km, så på bedste sørøvermanér kaprede de en 2ér, der var allerede lå på stranden, og med Jørn som styrmand roede du til hullet og retur i den kaprede båd.

Sædvanlig høj kvalitet
Efterhånden kom de 9 både op på stranden, og medlemmerne myldrede mod pølsearrangementet, der blev dygtigt styret af Lissie Christensen, Leif Andersen og med Leif Jønsson som grillmesteren.

Der var hvad der skulle være til et sådant grillarrangement, og snart gik snakken lystigt, som sædvanligt og alle så ud til at hygge sig gevaldigt.

Pølserne
Efterhånden som bådene kom i land med god hjælp af venlige mennesker, myldrede medlemmerne til pølsebordet, og snart var man bænket og snakken gik lystigt.

Det var hygge på højt plan, og hvis ikke alle var mætte, var det deres egen skyld.

Maskinuheldet
Som tidligere nævnt havde Peter mister et hjul under sit sæde, og medens vi spiste grillpølser var Jørn Lippert så venlig at køre til klubhuset og hente reservedele således, at sædet kunne blive repareret.

Således var man klar til afgang, indtil Peter opdagede, at der nu var 3 hjul i den ene side, og kun 1 hjul i den anden.

Stor ståhej i båden og Jørn var allerede kørt hjem, men igen trådte rochefen i karakter, for han går altid rundt med et ekstra hjul i lommen, og ved fælles hjælp lykkedes det at få sædet repareret således, at Peter ikke også skulle stå op på hjemturen.

Hjemturen
Pligten kalder og kaffe og kage ventede i klubhuset, så efterhånden som der var tygget af munden, begyndte hjemturen.

Det var blæst lidt mere op, men ikke noget problem, og med vinden i ryggen gik det forrygende hjemad.
Igen roede Grethe som en gal og vi overhalede da også flere både på hjemturen, for som Grethe sagde, nu er jeg kaffetørstig.

Kaffe og sandkage
Vel hjemme i klubhuset satte medlemmerne sig til det sædvanlige kaffebord, denne gang med sandkage, og så gik snakken igen om dagens begivenheder og oplevelser.

Tak til griilteamet og kaffebryggerne fordi I gør en forskel til glæde for de øvrige medlemmer.

PS: Artiklen skulle beskrive den virkelige dag, men det kan godt være, at der er ”pyntet” lidt på de faktiske forhold.